Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

EVEN VOORSTELLEN: RICK VERHOEVEN, JONNE MOERLAND EN DAAN BOUT

Door de jaren heen hebben we bij FoodeQ al heel wat stagiairs begeleid. Het team van FoodeQ bestaat voor een deel uit mensen die ooit voor een stage aanklopten. “Het is natuurlijk mooi omdat je zo goed kan zien of er een match is,” reageert Marinus de Bruijn, “maar dat is zeker niet de belangrijkste reden waarom we stageplaatsen aanbieden. Wij vinden dat het past bij modern maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kunnen jonge mensen zichzelf doorontwikkelen.”

Momenteel zijn er maar liefst drie stagiairs aan het werk, allemaal gestart begin september en allemaal vol enthousiasme bezig met hun individuele projecten.

Rick Verhoeven is derdejaars student werktuigbouwkunde aan de Avans Hogeschool in Breda en maar wat blij met zijn stageplek. “In het eerste jaar loop je normaalgesproken ook stage, maar Corona gooide toen roet in het eten. Je krijgt hier bij FoodeQ veel vrijheid en gelegenheid om dingen uit te testen, maar ook goede begeleiding als het nodig is. Ik ben op dit moment een demotriller aan het bouwen waarop we eenvoudig allerhande aanpassingen kunnen doen.

Jonne Moerland studeert business management aan het IVA in Driebergen. “Ik heb als opdracht te inventariseren wat de randvoorwaarden zijn om FoodeQ Processing succesvol op de kaart te zetten en hoe processen optimaal ingericht kunnen worden. Een mooi onderwerp voor mijn vierdejaars-afstudeerscriptie en gaaf om dat te kunnen doen bij FoodeQ. In feite nog een heel jong bedrijf, maar heel professioneel en ambitieus.”

Daan Bout studeert net als Rick aan de Avans Hogeschool. “FoodeQ is een specialist op het gebied van trillers. Transportbanden liggen in het logisch verlengde hiervan, maar die zijn vrij arbeidsintensief om te ontwikkelen en te bouwen. Ik ben aan het onderzoeken hoe we die middels een 3D assembly en verregaande automatisering in de basis sneller kunnen maken, zodat we nog enkel het laatste klantspecifieke stuk moeten ontwerpen. Ik doe mechatronica en dat is vooral heel veel theorie en enkel in het derde jaar een stage. Het is wel lekker om nu een keer de theorie in de praktijk toe te passen.”

Rick Verhoeven (2002) is geboren en getogen in Dinteloord, maar sinds kort woont hij in Bosschenhoofd
Stad? In de weekends naar Bergen op Zoom Schoenen? Mason Garments Vakantieland? Griekenland Favoriete app? Snapchat Bier? Hertog Jan Wat rijd je? BMW (ouwetje) Sport? Tennis Hobby? Wat drinken met vrienden Wat doe je volgend jaar? Doorstuderen, pilotenopleiding of misschien wel werken

Jonne Moerland (2000) woonde op kamers in Driebergen, maar is terug in zijn geliefde Willemstad
Stad? Rotterdam Schoenen? Meestal laarsjes Vakantieland? Israël Favoriete app? LinkedIn Bier? Jupiler Wat rijd je? Mercedes Sport? Zeilen Hobby? Jagen (maar niet op vrouwen hoor, voegt hij er lachend aan toe) Wat doe je volgend jaar? Als ik klaar ben met m’n studie start ik bij Ecotax, het bedrijf van mijn pa

Daan Bout (2000) komt uit Roosendaal, maar woont tegenwoordig in het Belgische Essen
Stad? Breda Schoenen? Witte schoenen Vakantieland? Nederland, op het water in Zeeland Favoriete app? Instagram Bier? Jupiler Wat rijd je? Mercedes Sport? Hockey Hobby? Jagen (maar dan op vrouwen, reageert hij met een lach op Jonnes hobby) Wat doe je volgend jaar? Minor zoeken en afstuderen

Volg ons op LinkedIn