Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Doseertrillers Doseren

Triltechniek is een uitstekende oplossing voor het doseren van producten. Een belangrijk voordeel van triltechniek is dat het product niet zal beschadigen vanwege de vibraties wanneer bijvoorbeeld uit een buffer of een hopper wordt getrild.

Om de aanvoer van producten te doseren zijn er twee verschillende systemen toepasbaar. De meest eenvoudige manier is start/stop doseren, de geavanceerde manier is het continu automatisch aanpassen van de trilfrequentie en amplitude. Vanzelfsprekend hangt de toegepaste techniek af van het type en de specificaties van het product. FoodeQ kan, passend bij uw wensen, het juiste systeem leveren.

Elektromagnetisch aangedreven trillers zijn onder andere ontwikkeld voor de toepassing in verpakkingslijnen en voeding van multihead-wegers. De trillers kunnen worden gebouwd met verschillende pneumatisch aangestuurde kleppen om productstromen te splitsen of om het uitvoerkanaal te kunnen aanpassen. De regelaar van de magnetische aandrijving wordt door ons meegeleverd en kan worden geplaatst en geïnstalleerd in de mcc-ruimte of in een aparte elektrokast. Het systeem kan worden uitgevoerd met een amplitude-meetsysteem om de beweging van de triller te reguleren op basis van de invoerparameters. FoodeQ kan deze systemen voor het doseren of aanvoeren van producten in verschillende lengtes en breedtes leveren.

Functionele toepassing van doseertrillers:

Doseertrillers kunnen worden gebruikt voor het gelijkmatig doseren van de volgende (soorten) producten:

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling, of bekijk onderstaand de doseertrillers die FoodeQ heeft ontwikkeld.

Verwijder filters

WEGENWeegband

Het robuuste en onderhoudsvriendelijke transportbandsysteem mét opvoermogelijkheden wordt in de weegbanduitvoering door ons uitgerust met een secuur weegsysteem.

FoodeQ Eqlipse

DOSEREN, WEGEN & AFVULLENEqlipse

De Eqlipse combineert een drietal handelingen - bulk doseren door trilling, wegen én afvullen - in één systeem. De Eqlipse is uitgerust met een doseertriller en een 1-kops weger.

TRILTECHNIEKDistributietriller

Distributietrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer (distributie) van achterliggende machines zoals optische sorteerders, drogers, bakovens, bulkaftapstations of toevoer van wegers.

TRILTECHNIEKMultihead-triller

Multihead-toevoertrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer van multihead-wegers.

TRILTECHNIEKDoseertriller met zeefdek

Doseertrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer van applicaties waar een geleidelijke dosering gewenst is.

TRILTECHNIEKDichte stortgoedtriller

Dichte stortgoedtrillers worden in alle soorten en maten gebouwd om producten van A naar B te transporteren, te zeven en/of te verdelen.