Food processing equipment van wereldklasse

FoodeQ levert een uitgebreid productgamma aan hoogwaardige triltransporteurs en trillers voor de voedselverwerkende industrie. Alles op basis van eigen ontwikkeling. Welke functionaliteit u ook wenst, wij ontwerpen én installeren het voor u. Dat kan betekenen dat onze engineers van scratch af aan gaan tekenen, maar vaak komt het neer op een aanpassing op, of een doorontwikkeling van machines die wij eerder hebben ontworpen voor onze klanten.

Lees meer

Met triltechniek is het in 2008 ooit allemaal begonnen, maar we doen inmiddels heel veel meer. Wij zijn desgewenst uw turnkeypartner voor de complete productielijn, want ook op het gebied van bandtransport en pompsystemen hebben we onze sporen ruimschoots verdiend. Wij zorgen voor de ideale mix. Uw totale project is bij ons in goede handen en ook na oplevering staat ons team voor u klaar voor onderhouds-, service- en garantiewerk.

Filters verwijderen

Stomen/blancherenBandstomer/blancheur

Onze bandstomers zijn bijzonder energie-effectief doordat de stoom dusdanig regelbaar is dat er geen overmaat gebruikt hoeft te worden.

FoodeQ Pompbak

(Ver)PompenFoodeQ W-Flow Pompsysteem

Water is, mits goed gestuurd, een ideaal transportmiddel voor voedingsmiddelen. Aardappelschijfjes gedragen zich anders in water dan ‘drijvende’ bladgroente zoals spinazie of boerenkool.

weegband

WegenWeegband

Het robuuste en onderhoudsvriendelijke transportbandsysteem mét opvoermogelijkheden wordt in de weegbanduitvoering door ons uitgerust met een secuur weegsysteem.

Metaaldetectieband

DetectieMetaaldetectieband

FoodeQ bouwt metaaldetectiebanden geheel volgens klantspecifieke eisen en wensen. Het systeem wordt door ons uitgerust met een detectiesysteem om te voorkomen dat metaaldeeltjes in de voedselketen belanden.

SpreidenFoodeQ HexFeeder Pro

FoodeQ bouwt de compacte HexFeeder Pro volgens klantspecifieke eisen en wensen voor het snel van smal naar breed spreiden van knolvormige producten.

Eqlipse

Doseren, wegen & afvullenEqlipse

De Eqlipse combineert een drietal handelingen - bulk doseren door trilling, wegen én afvullen - in één systeem. De Eqlipse is uitgerust met een doseertriller en een 1-kops weger.

H-Flow conveyor

triltechniekH-Flow conveyor

FoodeQ bouwt H-Flow conveyors volgens klantspecifieke eisen en wensen voor het horizontale transport van kwetsbare producten.

triltechniekOntwateringstriller

Ontwateringstrillers worden in alle soorten en maten gebouwd voor het scheiden van water (vloeistof) en product na een pomp of flume transport.

Distributietriller op kolommen

triltechniekDistributietriller

Distributietrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer (distributie) van achterliggende machines zoals optische sorteerders, drogers, bakovens, bulkaftapstations of toevoer van wegers.

Dwarsverdeeltriller

triltechniekDwarsverdeeltriller

Dwarsverdeeltrillers worden in alle soorten en maten gebouwd voor het spreiden van een productstroom van smal naar (heel) breed als toevoer van achterliggende machines of banden.

Transporttriller

triltechniekTransporttriller

Transporttrillers worden in alle soorten en maten gebouwd om producten van A naar B te transporteren.

Multihead triller

triltechniekMultihead triller

Multihead-toevoertrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer van multihead-wegers.

Spreidtriller

triltechniekSpreidtriller

Spreidtrillers worden in alle soorten en maten gebouwd voor het spreiden van een productstroom van smal naar breed - of breed naar smal - als toevoer van achterliggende machines of banden.

Zeeftriller

TriltechniekZeeftriller

Zeeftrillers worden in alle soorten en maten gebouwd om stoffen van elkaar te scheiden zoals snoepjes uit zetmeel na een gietmachine.

Spanzeeftriller

TriltechniekSpanzeeftriller

Spanzeeftrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer (distributie) van achterliggende machines zoals optische sorteerders, drogers of vriestunnels.

Doseertriller met zeefdek

triltechniekDoseertriller met zeefdek

Doseertrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer van applicaties waar een geleidelijke dosering gewenst is.

Verdeeltriller

triltechniekVerdeeltriller

Verdeeltrillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer (distributie) van achterliggende machines waarbij de gehele productstroom verdeeld moet worden in meerdere deelstromen.

triltechniekLengtesorteertriller

Lengtesorteertrillers (of korstuksorteertrillers) worden in alle soorten en maten gebouwd voor het uitsorteren van (te) kleine producten uit een productstroom.

Dichte stortgoed triller

triltechniekDichte stortgoed triller

Dichte stortgoedtrillers worden in alle soorten en maten gebouwd om producten van A naar B te transporteren, te zeven en/of te verdelen.

BANDTRANSPORTZwanenhals transporteurs

Zwanenhals transporteurs worden door ons ingezet om op een eenvoudige wijze voedselproducten binnen het bewerkingsproces te transporteren.

BANDTRANSPORTOpvoerbanden

Opvoerbanden worden door ons ingezet om voedselproducten binnen het bewerkingsproces te transporteren en om hoogtes te overbruggen.

BANDTRANSPORTVlakke banden

Vlakke banden worden ingezet om voedselproducten te transporteren, veelal voor de wat kortere afstanden of indien de belading groot is.

BANDTRANSPORTTrogbanden

Trogbanden worden ingezet om voedselproducten binnen het bewerkingsproces over de gewenste afstand te transporteren.