Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Duurzaamheid & MVO

MET HET OOG OP DE TOEKOMST

Er is maar één planeet aarde en omwille van de leefbaarheid van ons allen – en van de generaties die na ons komen – doen wij bij FoodeQ alles weldoordacht met oog voor detail én duurzaamheid. Elke machine(lijn) die wij ontwerpen, kent door de toepassing van hoogwaardige materialen een lange levensduur. Dat betekent dat er minder grondstoffen nodig zijn om deze apparatuur (op termijn opnieuw) te produceren, ook omdat zodra deze aan vervanging toe is vrijwel alles recyclebaar is. Het ontwerp kenmerkt zich door slimme keuzes, zoals het type aandrijfmotor, en dat zorgt voor een structureel lager energieverbruik. Vaak zijn het kleine aanpassingen, veelal op basis van voortschrijdend inzicht en ervaring, die tot grote (energie)besparingen leiden en dat is winst voor het milieu.

People, Planet & Profit

Haast zonder dat we er erg in hebben, zijn we bij FoodeQ elke dag duurzaam bezig. Zo scheiden we sinds jaar en dag al het afval en verbruiken we per persoon jaar op jaar minder energie, onder andere door steeds zuiniger verlichting/ Daar waar mogelijk beperken we het aantal reiskilometers door remote aan projecten te werken, service op afstand te verlenen en online te vergaderen. Met het complete team werken we met een zo laag mogelijke CO2-footprint waarbij we constant de ideale balans zoeken om waarde te creëren op economisch, ecologisch en sociaal gebied.

Een modern pand waar veilig en prettig gewerkt kan worden

FoodeQ is zelfvoorzienend qua energiebehoefte met eigen zonnepanelen op het dak en we hebben geen gasaansluiting meer maar een eigentijdse milieuvriendelijke warmte-installatie. Qua isolatiewaardes voldoet het pand aan de hoogste standaard. Het kent veel natuurlijke lichtinval zodat de verlichting overdag vaak niet aan hoeft en de inrichting maakt dat er – ongeacht de functie – onder optimale omstandigheden gewerkt kan worden.

Wij laten mensen groeien

In het licht van maatschappelijke verantwoordelijkheid bieden we als erkend leerbedrijf stageplaatsen aan jong talent van (technische) hogescholen, we steunen het (lokale) verenigingsleven en diverse goede doelen. We streven naar de gezonde balans tussen werk en vrijetijd en zorgen voor een gevarieerd opleidingsaanbod voor onze medewerkers, passend bij de individuele ambitie. Zo laten we mensen groeien. Samen maken we doelgericht stappen op de MVO prestatieladder.

MEER WETEN?
WIJ HELPEN U GRAAG

Contact opnemen