Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

GOED GESTUURD WATER IS IDEAAL TRANSPORTMIDDEL VOOR VOEDINGSMIDDELEN

Water spoelt en schoont, beschadigt het te transporteren product niet én kan – indien verwarmd – een bepaalde garing meegeven. Met het FoodeQ W-Flow Pompsysteem kunnen grote afstanden, tot wel 200 meter, voedselveilig worden overbrugd.

Elk W-Flow Pompsysteem is maatwerk. Marinus de Bruijn: “De vorm van de pompbak moet aansluiten bij het te transporteren product zodat dit altijd direct verpompt wordt. Dit zorgt voor een homogene verblijftijd waardoor de producten een gelijke behandeling kennen en dat is voor een consistent eindproduct van groot belang. Het systeem bestaat uit een pomp passend bij het te verpompen volume en het product, want aardappelschijfjes gedragen zich anders in water dan drijvende bladgroente. Pompbak, leidingwerk, trillers of transportbanden voor de ontwatering, een buffertank en een retourwaterpomp, alles wordt berekend en op elkaar afgestemd. Het is een gesloten systeem en het water wordt hergebruikt dus dat is uiterst duurzaam.”

Christian van Daalen van Maasoever Coldstore: “In 2019 heeft FoodeQ hier een speciaal voor ons op maat ontwikkeld pompsysteem geïnstalleerd voor het verpompen van spinazie en boerenkool. De besturingsunit voorziet onze operators van belangrijke sensordata op basis waarvan het systeem bewaakt en het proces geoptimaliseerd kan worden. Wederom een staaltje vakwerk!”

Wilt u meer weten over de FoodeQ W-Flow Pompsystemen neem dan contact op met onze engineers.

Volg ons op LinkedIn