Logo
+31 (0) 167 44 05 00

(VER)POMPEN

(VER)POMPEN
FoodeQ W-Flow pompsysteem

Water is, mits goed gestuurd, een ideaal transportmiddel voor voedingsmiddelen. Aardappelschijfjes gedragen zich anders in water dan ‘drijvende’ bladgroente zoals spinazie of boerenkool. FoodeQ bouwt elk homogeen pompsysteem geheel volgens klantspecifieke eisen en wensen, waarbij het te transporteren product in belangrijke mate bepalend is voor de uitvoering van het systeem.

Het systeem bestaat uit een pomp passend bij het te verpompen volume, een pompbak, leidingwerk, ontwateringstriller(s) of -band(en), een buffertank en een retourwaterpomp waardoor het water – al dan niet verwarmd – wordt hergebruikt. De besturingsunit voorziet de operator van belangrijke sensordata op basis waarvan het systeem/proces bewaakt en geoptimaliseerd kan worden.

Met het FoodeQ W-Flow Pompsysteem kunnen (grote) afstanden voedselveilig worden overbrugd omdat het een gesloten leidingsysteem betreft waardoor het water en de te transporteren producten worden verpompt. De vorm van de pompbak wordt door ons aangepast aan het te transporteren product waardoor dit altijd direct verpompt wordt. Dit zorgt voor een homogene verblijftijd zodat de producten een gelijke behandeling kennen en dat is voor een consistent eindproduct van groot belang.

Vraag naar onze verkoopafdeling om u te laten informeren over de mogelijkheden van de FoodeQ W-Flow Pompsystemen.

Specificaties
 • Capaciteit
  0-30 ton/uur (productafhankelijk)
 • Productgrootte
  tot max. 120mm diameter
 • Lengte
  0 - 200 meter
 • Pomp
  in overleg (diverse keuzemogelijkheden)
 • Materiaal
  RVS 304/316

Meer weten over onze machines?

Wij helpen u graag.

Contact opnemen