Logo
+31 (0) 167 44 05 00

MAASOEVER COLD STORE EN FOODEQ EEN WARME RELATIE? IJSKOUD!

De historie van Maasoever – van de locatie in het Brabantse Waspik – gaat terug tot 1974. Sinds de overname door Christian van Daalen, Leon van Dalen en Hub Zacht in 2008 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een echte diepvriesspecialist in groente en fruit. Versproducten worden hier direct vanaf het veld verwerkt – wassen, schillen, blancheren en vriezen – tot (verpakte) diepvrieseindproducten die over de hele wereld hun weg vinden.

“Vanaf 2010, niet lang nadat we hier het roer overnamen, hebben we geïnvesteerd in nieuwe productielijnen,” vertelt Christian van Daalen. “We hebben ons toen georiënteerd op de markt en zijn via mond-tot-mondreclame bij FoodeQ uitgekomen voor alle mogelijke trillers die op basis van onze specificaties zijn geproduceerd. Door de jaren heen zijn daar diverse metaaldetectiesystemen en allerhande andere installaties en redlers – als gesloten transportsysteem – bijgekomen. Het is prettig schakelen met Marinus de Bruijn die heel goed snapt wat wij willen en dat samen met Jaco van der Jagt en het team van engineers naar voor ons passende technische oplossingen weet te vertalen. Robuust en onderhoudsvriendelijk.”

Een pompsysteem voor bladgroente

In de loop van 2019 krijgt Maasoever ook een speciaal ontwikkeld pompsysteem voor bladgroente. “Drijvende delen verpompen, in dit geval spinazie en boerenkool, is een vak apart maar ook daar hebben we een innovatieve oplossing voor bedacht,” zegt Marinus de Bruijn met gepaste trots. Leon van Dalen: “Wij houden van korte lijnen. In de communicatie dan, want de lijnen die FoodeQ oplevert die worden steeds verder uitgebreid.”

Flexibiliteit en afspraak is afspraak, zo werken wij en dat verwachten we ook van onze partners

“Wij zijn indertijd zoals gezegd via via op het spoor van FoodeQ Engineering gezet en in 2018 hebben ze op voorspraak van ons ook diverse machines ontwikkeld voor een suikermaislijn ten behoeve van een gewaardeerde klant van ons. FoodeQ is een zeer betrouwbare leverancier die topkwaliteit levert. Dat doen ze bij ons al vele jaren en dus durf ik ze ook met een gerust hart te promoten,” besluit Christian van Daalen. “Warm aanbevolen, ijskoud de beste!”

Wilt u meer weten over de activiteiten van Maasoever Cold Store BV kijk dan op www.maasoever.com.