Logo
+31 (0) 167 44 05 00
FoodeQ processing

EXTRA DROOGSTAP RESULTEERT IN SPECTACULAIR LANGERE HOUDBAARHEID

Een langere houdbaarheidsdatum op de verpakking afdrukken da’s geen kunst, maar dan moet je ook wel echt zorgen dat de inhoud langer houdbaar is. Als specialist in blancheren, stomen en koelen hebben we een extra droogstap ingebouwd tussen het stoom- en koelgedeelte en dat levert verbluffende resultaten op. “We wisten dat we hiermee een grote stap konden maken, maar dat we in sommige gevallen de houdbaarheid van 14 naar 20 dagen hebben kunnen oprekken is zelfs meer dan wij hadden voorgerekend,” vertelt Jaco van der Jagt.

Het grote voordeel hiervan voor de voedselverwerkende industrie is dat producenten meer rust in de eigen productie kunnen brengen. “Het maakt dat er meer tijd is om het product op de markt te brengen en daardoor kunnen ze tijd inplannen voor onderhoudswerk en voor het met zorg omstellen van machines. Los daarvan gaat het natuurlijk ook voedselverspilling tegen, want langer houdbaar betekent aan het eind van de rit ook dat er minder hoeft te worden weggegooid dus dat is winst voor het milieu. We hebben bij diverse klanten lijnen met deze extra droogstap draaien en de reacties zijn alom enthousiast.” Als u wilt weten of en hoe we uw productielijn verder kunnen optimaliseren, neem dan contact met ons op. Wij verlengen de houdbaarheid, maar u zult merken dat onze reactiesnelheid onverminderd kort is.

Volg ons op LinkedIn