Logo
+31 (0) 167 44 05 00

STOMEN/BLANCHEREN

STOMEN/BLANCHEREN
Bandstomer/blancheur

FoodeQ bouwt bandstomers/blancheurs in alle soorten en maten, voor allerlei soorten producten,  exact volgens klant specifieke eisen en wensen waardoor het systeem naadloos ingepast kan worden in bestaande en nieuwe productielijnen. Onze bandstomers zijn bijzonder energie-effectief doordat de stoom dusdanig regelbaar is dat er geen overmaat gebruikt hoeft te worden. De hoeveelheid stoom is dus aanpasbaar aan de hoeveelheid te verwerken product. De geïsoleerde hefkap zorgt door het slimme ontwerp voor minimaal warmteverlies en maximale hygiëne. Het systeem heeft ook geen schoorsteen naar buiten, alle stoom wordt als condensaat afgevoerd.

De capaciteit bepaalt de afmetingen en snelheid van de band in combinatie met de hoeveelheid stoom. Alles is regelbaar zodat voor iedere variant te verwerken product de ideale condities te creëren zijn. Bandstomers kunnen worden gebruikt voor het blancheren/garen/hydratatie van groenten, fruit, aardappelen, pasta of peulvruchten.

De bandstomer bestaat uit een transportsysteem, een stoomsysteem en een besturingsunit. De te behandelen producten worden via de transportband doorgevoerd. De stoomdeken onder de kap zorgt ervoor dat het product volledig door stoom omringd wordt waardoor opwarming ontstaat en door de (hoge) temperatuur het product desinfecteert/pasteuriseert/steriliseert.

Specificaties
 • Bandbreedte
  500mm - 3000mm
 • Lengte
  afhankelijk van capaciteit
 • Hefkap
  d.m.v. spindels t.b.v. goede toegankelijkheid
 • Aandrijving
  middels motorreductor
 • Capaciteit
  afhankelijk van product en breedte
 • Afwerking
  gestraald
 • Materiaal
  RVS 304/316

Meer weten over onze machines?

Wij helpen u graag.

Contact opnemen