FoodeQ is voor velen synoniem met trillers en daar zijn we trots op, maar we doen zoveel meer. Met name op het gebied van stomen en koelen hebben we de laatste jaren een aantal zeer aansprekende projecten afgerond. Voor de versmarkt hebben we een systeem ontwikkeld om op uiterst hygiënische wijze producten te stomen (blancheren) en aansluitend (terug) te koelen.
De FoodeQ bandstomer bestaat uit een transportsysteem, een stoomsysteem en een besturingsunit. De producten worden via de transportband doorgevoerd en de stoomdeken onder de kap maakt dat het product volledig door stoom omringd wordt. Door de stoom wordt het product gegaard én gedesinfecteerd. Door de naadloze overgang middels een gecombineerde band voor stomer en koeltunnel blijft het product schoon en is de koeltunnel een high care zone. Uiteraard verzorgen we ook het transport na de koeltunnel richting wegers en inpakafdeling. Speciaal ontwikkelde trillers zorgen ervoor dat er nagenoeg geen productresten in de pan achterblijven en daarmee is dit de meest hygiënische oplossing in zijn soort. Voor meer informatie over blancheurs en alle andere systemen van FoodeQ, neemt u contact op met onze engineers of bekijkt u de productbrochures op onze site.