Logo
+31 (0) 167 44 05 00
FoodeQ Engineering

Triltechniek

Onderhoudsarme triltechniek helpt u vooruit

Op mondiale schaal wordt in de voedingsverwerkende industrie de innovatieve triltechniek van FoodeQ ingezet. Het is een bewezen, zeer hygiënische en onderhoudsarme manier van transporteren. Desgewenst zorgen wij dat trillen verder gaat dan enkel transporteren door extra functionaliteit toe te voegen. Zo combineren wij meerdere productbewerkingen in één machine. Bij het ontwerp van elke individuele triller zorgen wij dat die naar wens van de eindgebruiker wordt ontwikkeld zodat de productuitlijning afgestemd is op de overige machines in de productielijn. De triltransporteurs van FoodeQ zijn optimaal te combineren met andere productiemachines zoals (optische) sorteermachines, drogers, bakovens, snijmachines etc. Op deze manier zorgen wij dat de effectiviteit van de gehele productielijn én de individuele machines wordt verhoogd.

Triltechniek van FoodeQ

FoodeQ levert een uitgebreid productgamma aan hoogwaardige triltransporteurs en trillers voor de voedselverwerkende industrie.

Machines

 

Duurzame aandrijving

De triltransporteurs – waarvan de transportsnelheid eenvoudig regelbaar is door de slag van de aandrijving aan te passen – worden aangedreven door onbalansmotoren of elektromagnetische aandrijving.

Dit type motoren heeft als voordeel dat de energie van de trilbeweging gelijkmatig over de gehele trilgoot of trilpan wordt verdeeld. Dat maakt dat een triltransporteur uitstekend geschikt is om specifieke productstromen en verspreiding van producten te creëren. Daarnaast zorgt de evenredige verdeling van de energie voor een lager energieverbruik en minder productbeschadiging tijdens transport.

Triltechniek toepassingen en productgroepen

Onze machines zijn uitermate geschikt voor verwerking of het transport van:

FoodeQ Engineering - Hans Vermeeren sales manager

Meer weten over onze machines? Wij helpen u graag!

Contact opnemen