Onderhoudsarme triltechniek helpt u vooruit

Op mondiale schaal wordt in de voedingsverwerkende industrie de innovatieve triltechniek van FoodeQ ingezet. Het is een bewezen, zeer hygiënische en onderhoudsarme manier van transporteren. Desgewenst zorgen wij dat trillen verder gaat dan enkel transporteren door extra functionaliteit toe te voegen. Zo combineren wij meerdere productbewerkingen in één machine. Bij het ontwerp van elke individuele triller zorgen wij dat die naar wens van de eindgebruiker wordt ontwikkeld zodat de productuitlijning afgestemd is op de overige machines in de productielijn. De triltransporteurs van FoodeQ zijn optimaal te combineren met andere productiemachines zoals (optische) sorteermachines, drogers, bakovens, snijmachines etc. Op deze manier zorgen wij dat de effectiviteit van de gehele productielijn én de individuele machines wordt verhoogd.

triltechniek FoodeQ Engineering

Duurzame aandrijving van de triltransporteur

De triltransporteurs – waarvan de transportsnelheid eenvoudig regelbaar is door de slag van de aandrijving aan te passen – worden aangedreven door onbalansmotoren of elektromagnetische aandrijving. Dit type motoren heeft als voordeel dat de energie van de trilbeweging gelijkmatig over de gehele trilgoot of trilpan wordt verdeeld. Dat maakt dat een triltransporteur uitstekend geschikt is om specifieke productstromen en verspreiding van producten te creëren. Daarnaast zorgt de evenredige verdeling van de energie voor een lager energieverbruik en minder productbeschadiging tijdens transport.

Voor meer informatie over onze triltransporteurs en trillers kunt u doorklikken op de voor u gewenste toepassing.

Uiteraard komen we ook graag bij u aan tafel toelichten hoe we waarde kunnen toevoegen aan uw productielijn, dus bel ons voor aan afspraak.

Triltechniek toepassingen

  • Transporteren van producten
  • Ontwateren van een productstroom met ontwateringstrillers
  • Zeven van producten in verschillende zeeffracties
  • Sorteren van producten
  • Spreiden en/of verdelen van een productstroom
  • Ontvetten van gefrituurde producten
  • Doseren van producten voor weegtoestellen of inspectiesystemen
  • Voeden van multihead-wegers

Triltechniek productgroepen

Onze machines zijn uitermate geschikt voor verwerking of het transport van:

Neem contact op met Marinus de Bruijn

Meer weten over triltechniek?Wij helpen u graag