Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

WEEGBANDSYSTEEM VAN FOODEQ IS MEEST ACCURATE VAN ALLEMAAL

Zo’n twee jaar terug daagde Marinus de Bruijn zijn collega Jaco van der Jagt uit om een industriële weegband te ontwikkelen met een nauwkeurigheid die maximaal een procent afwijkt van de wenselijke hoeveelheid. “We leven in de tijd van Industry 4.0 waarbij alles wordt gemeten. Wegen wordt steeds belangrijker om verspilling – van grondstoffen en energie – tegen te gaan en het proces te optimaliseren,” legt Marinus uit.

Jaco van der Jagt: “Marinus had een idee en legde de lat hoog. Hij beloofde de klant een oplossing op basis van no cure no pay waarbij de weegband – in dit geval voor ongewassen aardappelen – ook nog opvoerend moest zijn.”

Het resultaat mag er zijn, een onderhoudsvriendelijk transportbandsysteem mét opvoermogelijkheden dat wordt uitgerust met een uiterst secuur weegsysteem. Sindsdien hebben we er al heel wat mogen bouwen als voeding voor achterliggende voedselbewerkingsmachines. Het is ideaal voor het inpassen van buffer- en/of vulmomenten waarbij een exacte hoeveelheid product in een constante flow in de lijn gebracht moet worden. Onafhankelijk van de bandspanning wordt er continu een betrouwbaar signaal afgegeven en dat wordt teruggekoppeld met de hoofdbesturing en dit resulteert in een nauwkeurigheidsafwijking van minder dan 1 procent. Wilt u nog meer beweegredenen om te kiezen voor FoodeQ weegbanden?

Volg ons op LinkedIn