Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

FOODEQ SLUIT WAAR OOK TER WERELD ALLES NAADLOOS OP ELKAAR AAN

Kerst vierde Rick de Feijter met de rem erop, want op 2e Kerstdag stapte hij op het vliegtuig. “Ik moest eerst een weekje in Melbourne blijven, dat is daar de standaardprocedure in coronatijd, maar dat was zeker geen straf,” zegt hij lachend. Pas een week later, na een negatieve test, mocht hij doorvliegen naar Tasmanië. Daar wachtte hem een mooie klus; het installeren en werkend opleveren van alle equipment die reeds in augustus per boot was verscheept.

De trillers, transportbanden en pompsystemen komen van FoodeQ en moesten in de lijn naadloos samenwerken met alle overige apparatuur.
De werkzaamheden – bij een van ’s werelds grootse frietproducenten – werden deels gecoördineerd door Rick. Hij werd ter plekke ondersteund door een gerenommeerde lokale installateur. “Die hebben prima werk geleverd. Harde werkers met kennis van zaken. Uiteindelijk hebben we meer tijd genomen dan vooraf gepland om alles werkend te installeren, af te stellen én vooral door en door te testen. Je zit immers aan het andere eind van de wereld en dan wil je gewoon dat alles vlekkeloos werkt.”

De moderne nieuwe frietlijn is opgebouwd in de bestaande fabriek en vervangt een oudere lijn. “Een project als dit vereist meestal net iets meer improvisatie omdat je te maken hebt met een bestaande situatie en obstakels waar je omheen moet werken. Door de goede voorbereiding en de gedetailleerde tekeningen die we in Steenbergen al hadden gemaakt, hebben we op voorhand heel wat problemen getackeld.” Alle partijen kijken tevreden terug op het overall zeer soepel verlopen project. Rick genoot na afloop nog van een welverdiende roadtrip, waarbij hij in drie dagen tijd het land van noord naar oost doorkruiste.

Volg ons op LinkedIn