Logo
+31 (0) 167 44 05 00

PROCESSING

Vriestunnel FoodeQ Engineering

PROCESSING
Koeltunnel

De FoodeQ koeltunnel is op basis van onze jarenlange praktijkervaring ontworpen in lijn met de meest strikte normen voor hygiënisch ontwerp. De robuuste ontwerpcriteria en flexibel aan te sturen procescomponenten zorgen voor optimale efficiency en lage operationele kosten.

UW VOORDELEN

  • Maximale hygiëne
  • Geschikt voor vele producten
  • Volledig regelbaar proces
  • Langere producthoudbaarheid
  • Uitermate onderhoudsvriendelijk

FOODEQ KOELTUNNEL

De FoodeQ koeltunnel wordt onder meer ingezet voor het koelen van (geblancheerde) aardappelproducten. Deze unieke FoodeQ koeloplossing is een cruciale schakel in de keten, want ze zorgt ervoor dat het product door middel van koude lucht effectief gekoeld wordt tot de exact gewenste bewaartemperatuur. Op deze manier wordt het product geconserveerd doordat ongewenste microbiologische activiteit aanzienlijk wordt gereduceerd. Hoe sneller er (terug)gekoeld wordt, hoe beter, want daarmee wordt de producthoudbaarheid verlengd en dat is winst.

WAAROM DE FOODEQ KOELTUNNEL?

  • Makkelijk schoon te maken door uitgekiende CIP (Cleaning In Place) installatie
  • Langere houdbaarheid door mogelijke combi met uniek drogerconcept
  • Product- en projectspecifiek ontwerp voor passend maatwerk
  • Geschikt voor vele producten
  • Optimale balans in energieverbruik

Om een ultieme houdbaarheid van vers product te realiseren, heeft FoodeQ een systeem van stomen-drogen-koelen ontwikkeld zonder vervuilende en minder hygiënische overgangen. Het product wordt als het ware volledig in een high-care zone behandeld voordat het verpakt wordt.

Aangezien een goede toevoer belangrijk is voor een optimale werking van de koel-/vriestunnel met een minimaal energieverbruik, verzorgen we middels triltechniek – van oudsher ons specialisme – ook het voor- en natraject. Alles in één hand, dat is de zekerheid en creatieve technologie van FoodeQ.

Marinus de Bruijn

Meer weten over onze machines?

Wij helpen u graag.

Contact opnemen