Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

HEXFEEDER PRO IDEAAL VOOR SNEL SMAL NAAR BREED SPREIDEN

“In onze sector zijn we gewend trillers in te zetten om te spreiden en dat blijven we ook zeker doen,” zegt Marinus de Bruijn. “Het grote voordeel van deze nieuwe HexFeeder Pro is dat deze minder lang is en dus minder ruimte vraagt dan een traditionele triller. Het is een andere technologie, maar ideaal daar waar de ruimte beperkt is.” De FoodeQ HexFeeder Pro wordt bijvoorbeeld ingezet voor het snel van smal naar breed spreiden van knolgewassen. “Voor zoiets kleins als doperwten werkt het niet, die vallen er zo doorheen. Per product kijken we wat voor onze klant de beste oplossing is.”

De zeskantige transportrollen van de FoodeQ HexFeeder Pro zorgen voor spreiden én reinigen. “Het is zeg maar een extra schoningsstap, want de vaste spleetafstand tussen de transportrollen maakt dat aanhangend vocht, loof, grond en eventuele verontreiniging van het product gescheiden wordt.” FoodeQ bouwt de compacte HexFeeder Pro in verschillende uitvoeringen, exact volgens de specifieke klanteisen en -wensen.

De robuuste FoodeQ HexFeeder Pro – aangedreven door heavy duty tandriemen in combinatie met een motorreductor – zorgt voor snelle spreiding van producten en voedt de achterliggende (optische) sorteerders en/of overige voedselbewerkingsmachines.

Wilt u meer informatie, bekijk dan de productsheet of neem contact op met onze salesafdeling.

Volg ons op LinkedIn