Logo
+31 (0) 167 44 05 00
Service 25-3

TIJDIG ONDERHOUD VOORKOMT STILSTAND ÉN VERLENGT DE LEVENSDUUR!

Een productiemachine heeft op gezette tijden ook onderhoud nodig. In de zware industrie en (petro)chemie plant men grootschalige shutdowns in die als een strategische operatie maandenlang worden voorbereid. Alles wordt in het werk gesteld om de onderhoudsperiode te verkorten, want stilstand is kostbaar. Dat geldt ook in de voedingsindustrie, maar toch wordt daar nog altijd minder gestuurd op gepland onderhoud en dat is een gemiste kans. Nog maar al te vaak wordt er reactief onderhoud gepleegd, dus men komt pas in actie wanneer er een storing optreedt en dat maakt dat de productie plotsklaps stilligt met alle gevolgen van dien. Dat wil je vóór zijn en dat kan ook.

Op basis van ervaring is veelal bekend wat de rustigere periodes in het jaar zijn en het is dus verstandig om het onderhoud juist dan uit te voeren. Ook dan geldt dat een goede voorbereiding de onderhoudstijd verkort en dat is winst. “Goed plannen, maakt dat er minder manuren nodig zijn en dat de materialen én de servicespecialisten beschikbaar zijn,” verklaart Mark Leenders, accountmanager Services & Spareparts bij FoodeQ. “Tijdig onderhoud voorkomt ook onnodige slijtage van kritieke onderdelen en zorgt ervoor dat het machinepark in topconditie blijft en dat de complete productielijn beter presteert.”

Steeds meer relaties van FoodeQ onderkennen het belang van een onderhoudsstrategie en hebben hierover met ons onderhoudsafspraken gemaakt. Mark Leenders gaat daarover graag met u in gesprek. We inventariseren wat u nu heeft, beoordelen de situatie, bespreken de beste aanpak en werken een passend onderhoudsvoorstel uit zodat u zorgeloos productie kunt draaien.

Mail naar mark@foodeq.nl voor een serviceafspraak.

Volg ons op LinkedIn