Logo
+31 (0) 167 44 05 00
FoodeQ Engineering zwenkband

Zwenkband met sproeisysteem en luchtmes

Om productieprocessen te optimaliseren en het werk voor bijvoorbeeld operators efficiënter en minder belastend te maken, heeft FoodeQ de zwenkband ontworpen.

Stelt u zich de oude situatie voor: operators die handmatig groenten toevoeren in een snijmachine, de gesneden groenten na de snijmachine opvangen in een mand, deze mand vervolgens naar afzonderlijke centrifuges dragen en het proces herhalen. Een tijdrovend en belastend proces, zowel fysiek als operationeel.

Met de zwenkband hebben we deze operaties opnieuw vormgegeven en vereenvoudigd. Nu verzamelt de band de gesneden groenten direct vanuit de snijmachine. De zwenkband transporteert deze omhoog en lost ze direct in een van de centrifuges. Het wisselen tussen de centrifuges wordt eenvoudig gemaakt door simpelweg de band te zwenken. Hierdoor hoeven operators niet meer te tillen en te sjouwen met zware mandjes, waardoor hun werklast aanzienlijk vermindert. Maar dat is nog niet alles. Tijdens het transporteren worden de producten op de band zachtjes gesproeid. Dit spoelt eventuele snijresten weg, wat resulteert in een schonere en hoogwaardige product output.

De FoodeQ zwenkband is niet alleen een machine, het is een stap richting een efficiënter, ergonomischer en milieuvriendelijker productieproces. Bij FoodeQ Engineering geloven we in het creëren van oplossingen die niet alleen de efficiëntie verhogen, maar ook de werkomstandigheden van de werknemers verbeteren.

FoodeQ zwenkband

Meer weten?
Wij helpen u graag!

Contact opnemen