Logo
+31 (0) 167 44 05 00
FoodeQ Project 16 lijnen voor verpakte koekjes uitgelicht

Projectmanagement

Transporttrillers voor koekjes

De vraag van de klant

Een transportsysteem ontwikkelen om een grote serie verschillende koekjes (verpakt en onverpakt) vanuit bulk, individueel klaar te leggen op een transportband zodat een robot ze kan oppakken en in een tray plaatsen.

Hoe FoodeQ deze vraag heeft opgepakt

Na een intensief R&D traject is een concept oplossing aan de klant voorgesteld. Samen met de klant is hieruit een testopstelling ontwikkeld waarmee zeer uitgebreide tests zijn gedaan. Op basis hiervan is het definitieve ontwerp vastgesteld en een nul-serie gebouwd. Toen ook die succesvol door de tests heen kwam, zijn er 16 lijnen gebouwd die als geheel voor een FAT bij de klant (die de robot levert) worden opgesteld.

Hoe dit project de klant verder helpt

De 16 lijnen verwerken ieder 90 koekjes per minuut en hiermee is de klant minder afhankelijk van personeel en kan bedrijfszekerder de hele verpakkingslijn bedreven worden.

Het bijzondere aan dit project

Wat dit project bijzonder maakt is de ‘creative technology’ van FoodeQ waarmee een mooie oplossing bedacht is om een lastig te handelen product uit bulk in een constante en goed geordende stroom, vrij van elkaar, voor de robot klaar te leggen. Dat was niet eenvoudig maar wel een mooie uitdaging voor onze engineers om zich in vast te bijten. En met succes!

Meer weten?
Wij helpen u graag!

Contact opnemen