Triltechniek is een doeltreffende manier om producten te transporteren binnen de muren van een voedselverwerker.
Triltransporteurs kunnen worden ingezet om allerlei voedselproducten op een zeer hygiënische en efficiënte wijze te transporteren.
In de voedselverwerkende industrie wordt vaak water gebruikt om producten te transporteren en te reinigen.
Een ontwateringstriller is een uitstekende technische oplossing om vervolgens het water weer van het product te scheiden.
Er zijn verschillende redenen waarom voedingsproducten gezeefd moeten worden.
Over het algemeen moet het sorteren middels zeeftechniek worden uitgevoerd, omdat het product dient te voldoen aan klantspecifieke eisen en wensen en dat vereist dus maatwerk.
Het sorteren met een triller van FoodeQ kan worden uitgevoerd op verschillende manieren en door het toepassen van diverse varianten trillerdekken.
Sorteertrillers kunnen door ons worden gebouwd met verschillende uitvoerlagen; één per gesorteerd product.
Triltransporteurs zijn bij uitstek geschikt om producten van een smalle transporteur op een bredere machine - tot wel vijf keer zo breed - te (ver)spreiden.
Heel vaak spreiden we op een brede band om te drogen, te frituren of te koelen/vriezen.
Wanneer producten uit een bakoven komen, blijft er onvermijdelijk olie of vet op de gefrituurde producten achter.
Een triltransporteur met heat tracing van FoodeQ kan, terwijl de producten trillen getransporteerd worden, olie en vet van de producten verwijderen.
Triltechniek is een uitstekende oplossing voor het doseren van producten.
Een belangrijk voordeel van triltechniek is dat het product niet zal beschadigen vanwege de vibraties wanneer bijvoorbeeld uit een buffer of een hopper wordt getrild.
Triltechniek is de beste oplossing voor productaanvoer voor wegers.
De wegers sturen de triller aan om optimaal te “voeden”. Dit kan zowel een lineaire als een multihead-weger zijn.
Triltechniek is een doeltreffende manier om producten te transporteren binnen de muren van een voedselverwerker.
Triltransporteurs kunnen worden ingezet om allerlei voedselproducten op een zeer hygiënische en efficiënte wijze te transporteren.
In de voedselverwerkende industrie wordt vaak water gebruikt om producten te transporteren en te reinigen.
Een ontwateringstriller is een uitstekende technische oplossing om vervolgens het water weer van het product te scheiden.
Er zijn verschillende redenen waarom voedingsproducten gezeefd moeten worden.
Over het algemeen moet het sorteren middels zeeftechniek worden uitgevoerd, omdat het product dient te voldoen aan klantspecifieke eisen en wensen en dat vereist dus maatwerk.
Het sorteren met een triller van FoodeQ kan worden uitgevoerd op verschillende manieren en door het toepassen van diverse varianten trillerdekken.
Sorteertrillers kunnen door ons worden gebouwd met verschillende uitvoerlagen; één per gesorteerd product.
Triltransporteurs zijn bij uitstek geschikt om producten van een smalle transporteur op een bredere machine - tot wel vijf keer zo breed - te (ver)spreiden.
Heel vaak spreiden we op een brede band om te drogen, te frituren of te koelen/vriezen.
Wanneer producten uit een bakoven komen, blijft er onvermijdelijk olie of vet op de gefrituurde producten achter.
Een triltransporteur met heat tracing van FoodeQ kan, terwijl de producten trillen getransporteerd worden, olie en vet van de producten verwijderen.
Triltechniek is een uitstekende oplossing voor het doseren van producten.
Een belangrijk voordeel van triltechniek is dat het product niet zal beschadigen vanwege de vibraties wanneer bijvoorbeeld uit een buffer of een hopper wordt getrild.
Triltechniek is de beste oplossing voor productaanvoer voor wegers.
De wegers sturen de triller aan om optimaal te “voeden”. Dit kan zowel een lineaire als een multihead-weger zijn.
Voor de versmarkt heeft FoodeQ een systeem ontwikkeld om op zeer hygiënische wijze producten te stomen (blancheren) en aansluitend te koelen. Door de stoom wordt het product gegaard en daarbij gedesinfecteerd door verzadigde stoom. Door de naadloze overgang middels een gecombineerde band voor stomer en koeltunnel blijft het product schoon en is de koeltunnel een high care zone.
Deze oplossing van FoodeQ wordt ingezet voor het produceren van verse friet en overige panklare aardappelproducten.
Het transport na de koeltunnel richting de wegers en inpakafdeling is ook door FoodeQ gerealiseerd. Dit alles met zeer veel aandacht voor hygiëne. Speciaal voor deze toepassing ontwikkelde trillers zorgen ervoor dat er nagenoeg geen productresten in de pan achterblijven.