Logo
+31 (0) 167 44 05 00
Project complete distributielijn FoodeQ

Projectmanagement

34 t/u natte sorteerlijn voor friet

De vraag van de klant

De klant wilde het complete distributiesysteem rondom de nieuwe optische sorteerlijnen uitgewerkt en opgeleverd krijgen.

Hoe FoodeQ deze vraag heeft opgepakt

 1. Gedetailleerde pre-engineering
  In deze fase zijn we uitgebreid in gesprek gegaan met onze klant waarbij we hun eisen en wensen tot in het kleinste detail hebben vastgelegd. Met behulp van geavanceerde 3D visualisatietools vertaalden we de concepten naar definitieve ontwerpen. FoodeQ was in dit project dé layout-keeper en implementeerde in alle tekeningen ook de machines van andere leveranciers.
 2. Van voorstel naar realiteit
  Met het akkoord van onze klant verschoof de focus naar de engineering fase. Een omvangrijk project als dit, kenmerkt zich door zorgvuldige planning en een aanzienlijk aantal engineering uren. Aangezien de klant zich aan de andere kant van de wereld bevond, hielden we rekening met verschillende tijdzones en faciliteerden we gesprekken wanneer nodig, 24/7.
 3. Expertise
  Alle machines werden met zorg geassembleerd en afgenomen op locatie bij FoodeQ. Wij hebben vervolgens gezorgd voor het zeetransport om een veilige en schadevrije levering te waarborgen. De levering van FoodeQ bestond uit: trillers, transportbanden, geavanceerde pompsystemen en bordessen.
 4. Wereldwijde on-site samenwerking
  Omdat FoodeQ het belang inziet van precisie, is een van onze toegewijde collega’s ter plaatste geweest voor de installatie en inbedrijfstelling. Onze on-site aanwezigheid zorgt dan ook voor een naadloze integratie van onze oplossingen in de complete productielijn van de klant.


Hoe dit project de klant verder helpt

Door de implementatie van nieuwe optische sorteerlijnen is de klant in staat om een hogere kwaliteit friet te leveren en efficiënter te produceren door alle “rejectstromen” te upgraden/hergebruiken. Daarnaast hebben we gezorgd voor een logische en vriendelijke layout, waarbij gelet is op bereikbaarheid en veiligheid t.b.v. de service en schoonmaak van de apparatuur.

FoodeQ Natte sorteerlijn voor friet

Marinus de Bruijn

Meer weten?
Wij helpen u graag!

Contact opnemen