Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Projectmanagement

5 INPAKLIJNEN in Een volledig RVS geïsoleerde en afgelaste behuizing

Vijf grote RVS vaatwassers met apparatuur om bevroren pureeproducten van bulkkisten te transporteren naar multiheadwegers en verpakkingsmachines. Volledig automatisch worden kuubkisten met een shuttle naar 1 van de 5 lijnen getransporteerd. Via een doseerkantelaar worden de bakken geleegd in een hopper boven een triller. De triller transporteert de producten over een zeefdek om kruim, ijs en kleine deeltjes af te zeven naar een multiheadweger.

Zodra een bepaalde batch gereed is, wordt de ruimte gereed gemaakt voor CIP reinigen. Bakjes van de multiheadweger gaan aan de waslijn, de doorgang naar de verpakkingsmachine wordt afgedicht en de CIP deur wordt gesloten.

Met één druk op de knop wordt het desbetreffende wasprogramma in werking gezet en wordt de volledige ruimte volautomatisch gereinigd. Na het reinigen zorgt de conditioneringsunit – die kan verwarmen, koelen en drogen – dat de ruimte weer volledig wordt geconditioneerd om de ruimte weer gereed te maken voor de volgende batch.

Dit project is de “gamechanger” voor de voedingsmiddelenindustrie waar de eisen qua voedselveiligheid steeds strenger worden