Logo
+31 (0) 167 44 05 00

REVOLUTIONAIRE TECHNIEK LEVERT VERBLUFFEND GLADDE RESULTATEN

Per situatie kijken we wat de beste oppervlaktebehandelingstechniek is voor het roestvaststaal dat we toepassen. Voor onze relatie Intersnack, waar we noten over de trillers laten lopen, hebben we een innovatieve methode toegepast. Noten laten namelijk een olieachtige laag achter bij transport, dus dat vraagt om een uiterst glad oppervlak. Na testen hebben we de ideale oplossing gevonden waarbij een amorf oppervlak wordt gecreëerd waar hoegenaamd niets meer aan blijft plakken. Een bijkomend voordeel is dat het roestvaststaal door de behandeling zelfreinigende eigenschappen verkrijgt. Het wordt namelijk vocht- en vuilafstotend waardoor het eenvoudig te reinigen is. Daarmee is het ideaal in omgevingen zoals de voedingsindustrie.

Roestvaststaal heeft een kristallijne materiaalstructuur die gemakkelijk verontreinigingen vasthoudt. De combinatie van porositeit en onreinheden kan leiden tot corrosie en/of bacteriegroei en om die reden wordt het materiaal door ons vrijwel altijd gepolijst. “Een mooi voorbeeld is gesneden friet die uit de blancheur komt en daarna met lucht wordt gedroogd,” vertelt Jaco van der Jagt. “Dat was tot een jaar of tien terug een crime om die friet over de baan te transporteren, maar met elektrolytisch polijsten creëren we tegenwoordig een extreem glad oppervlak waardoor dit soepel door het proces loopt. Zo hebben we indertijd ook voor een snoepjesfabrikant allerlei testen gedaan en zo zijn we bekend geraakt met alle mogelijke technieken; van glasparelstraten (ViwateQ Finishing) en elektrolytisch polijsten tot en met deze revolutionair nieuwe methode. Ook wij zijn nooit te oud om te leren.”

Weten hoe het precies werkt? Neem contact op met sales@foodeq.nl

Volg ons op LinkedIn