MET CENTREQ® VAN FOODEQ VERLENGT U DE LEVENSDUUR VAN UW TRILLERS

Met het in eigen beheer ontwikkelde CentreQ® (waarvoor inmiddels ook patent is aangevraagd) introduceert FoodeQ een uniek monitoring systeem voor door onbalansmotoren aangedreven trillers. Met CentreQ® zijn deze trillers in staat om zichzelf bij te sturen en perfect in balans te houden.

Industry 4.0 – ofwel Smart Industry – wordt gekenmerkt door de toenemende behoefte om digitaal beschikbare data het productieproces te kunnen sturen en te controleren. Op veel plaatsen worden er reeds slagsensoren op trillers toegepast om bij een te hoge slag een signaal af te geven zodat gevolgschade voorkomen kan worden. CentreQ® doet dit ook, maar in twee richtingen door de X/Y 2-assige sensor om zo ook missynchronisatie door defecte of verkeerd aangesloten motoren te detecteren. Het systeem meet constant het gedrag van de triller en is zo in staat om deze altijd perfect in balans te houden én bij te sturen, ongeacht wisselende temperaturen, soepelere (verouderde) veren en zelfs bij lichte schade aan bouten of veren.

FoodeQ Engineering versterkt haar leidende positie als leverancier van betrouwbare trillers voor de voedselverwerkende industrie.
“We ontwikkelen onze trillers constant door, zodat ze optimaal aansluiten bij de veranderende wensen uit de markt,” legt Jaco van der Jagt uit. “Daarbij gaat het om extra functionaliteit, maximale bereikbaarheid voor schoonmaak en onderhoud en verbetering van de Overall Equipment Effectiveness, oftewel een langere storingsvrije gebruiksduur.”

Tijdens de INTERPOM in het Belgische Kortrijk – op 28, 29 en 30 november – toont FoodeQ hoe het werkt door trillerproblemen te simuleren en zo te laten zien dat CentreQ® de ideale slagregeling is en kosten kan besparen. Onze demonstratietriller is tevens uitgerust met een innovatief opklapbaar sorteerdek waardoor onderhoud en schoonmaakwerk nog eenvoudiger kan worden uitgevoerd. Voldoende redenen om ons te bezoeken op de INTERPOM!

Gratis toegangskaarten voor de INTERPOM? Mail aan iris@foodeq.nl.

 

Volg ons op Linkedin