Logo
+31 (0) 167 44 05 00
CentreQ by FoodeQ

21 trillers voorzien van 21 keer CentreQ® voor frietfabriek in Kruiningen

CentreQ® is het unieke door FoodeQ ontwikkelde meet- en regelsysteem voor trillers met onbalansmotoren. “Toen we CentreQ® introduceerden, nu 3 jaar terug, konden we onze voorspellingen nog niet met ervaringscijfers onderbouwen,” vertelt Jaco van der Jagt. “Inmiddels heeft het monitoringsysteem zich meer dan bewezen in de praktijk. Meer en meer relaties, waaronder enkele hele grote spelers in de markt, hebben CentreQ® omarmd.”

In augustus van dit jaar hebben we bij een grote frietproducent in Zeeland 21 nieuwe trillers geleverd. “Allemaal voorzien van CentreQ®. Het was een project met een strakke planning. Een brownfield-omgeving waar we te maken hadden met een spaghettinetwerk aan leidingen, maar een terdege voorbereiding maakt dat je op locatie niet echt meer voor verrassingen komt te staan. Dat is belangrijk, want natuurlijk moest er zo snel mogelijk weer productie gedraaid worden.” Met CentreQ® wordt het gedrag van de trillers consequent gemeten en bijgestuurd. Er wordt constant gezocht naar de ideale natuurlijke trilfrequentie, om zo het samenspel te optimaliseren en schade en downtime te voorkomen. CentreQ® bewaakt de mechanica en houdt de triller perfect in balans, waardoor onderdelen minder snel slijten en (ongeplande) downtime wordt voorkomen.

Wilt u zien hoe CentreQ® werkt en de Overall Equipment Effectiveness verhoogt? Bekijk de video en in 2 minuten weet u alles!

Volg ons op LinkedIn