Triltechniek is een doeltreffende manier om producten te transporteren binnen de muren van een voedselverwerker.
Triltransporteurs kunnen worden ingezet om allerlei voedselproducten op een zeer hygiënische en efficiënte wijze te transporteren.
In de voedselverwerkende industrie wordt vaak water gebruikt om producten te transporteren en te reinigen.
Een ontwateringstriller is een uitstekende technische oplossing om vervolgens het water weer van het product te scheiden.
Er zijn verschillende redenen waarom voedingsproducten gezeefd moeten worden.
Over het algemeen moet het sorteren middels zeeftechniek worden uitgevoerd, omdat het product dient te voldoen aan klantspecifieke eisen en wensen en dat vereist dus maatwerk.
Het sorteren met een triller van FoodeQ kan worden uitgevoerd op verschillende manieren en door het toepassen van diverse varianten trillerdekken.
Sorteertrillers kunnen door ons worden gebouwd met verschillende uitvoerlagen; één per gesorteerd product.
Triltransporteurs zijn bij uitstek geschikt om producten van een smalle transporteur op een bredere machine - tot wel vijf keer zo breed - te (ver)spreiden.
Heel vaak spreiden we op een brede band om te drogen, te frituren of te koelen/vriezen.
Wanneer producten uit een bakoven komen, blijft er onvermijdelijk olie of vet op de gefrituurde producten achter.
Een triltransporteur met heat tracing van FoodeQ kan, terwijl de producten trillen getransporteerd worden, olie en vet van de producten verwijderen.
Triltechniek is een uitstekende oplossing voor het doseren van producten.
Een belangrijk voordeel van triltechniek is dat het product niet zal beschadigen vanwege de vibraties wanneer bijvoorbeeld uit een buffer of een hopper wordt getrild.
Triltechniek is de beste oplossing voor productaanvoer voor wegers.
De wegers sturen de triller aan om optimaal te “voeden”. Dit kan zowel een lineaire als een multihead-weger zijn.
Triltechniek is een doeltreffende manier om producten te transporteren binnen de muren van een voedselverwerker.
Triltransporteurs kunnen worden ingezet om allerlei voedselproducten op een zeer hygiënische en efficiënte wijze te transporteren.
In de voedselverwerkende industrie wordt vaak water gebruikt om producten te transporteren en te reinigen.
Een ontwateringstriller is een uitstekende technische oplossing om vervolgens het water weer van het product te scheiden.
Er zijn verschillende redenen waarom voedingsproducten gezeefd moeten worden.
Over het algemeen moet het sorteren middels zeeftechniek worden uitgevoerd, omdat het product dient te voldoen aan klantspecifieke eisen en wensen en dat vereist dus maatwerk.
Het sorteren met een triller van FoodeQ kan worden uitgevoerd op verschillende manieren en door het toepassen van diverse varianten trillerdekken.
Sorteertrillers kunnen door ons worden gebouwd met verschillende uitvoerlagen; één per gesorteerd product.
Triltransporteurs zijn bij uitstek geschikt om producten van een smalle transporteur op een bredere machine - tot wel vijf keer zo breed - te (ver)spreiden.
Heel vaak spreiden we op een brede band om te drogen, te frituren of te koelen/vriezen.
Wanneer producten uit een bakoven komen, blijft er onvermijdelijk olie of vet op de gefrituurde producten achter.
Een triltransporteur met heat tracing van FoodeQ kan, terwijl de producten trillen getransporteerd worden, olie en vet van de producten verwijderen.
Triltechniek is een uitstekende oplossing voor het doseren van producten.
Een belangrijk voordeel van triltechniek is dat het product niet zal beschadigen vanwege de vibraties wanneer bijvoorbeeld uit een buffer of een hopper wordt getrild.
Triltechniek is de beste oplossing voor productaanvoer voor wegers.
De wegers sturen de triller aan om optimaal te “voeden”. Dit kan zowel een lineaire als een multihead-weger zijn.
FoodeQ Processing is synoniem voor turnkey food processing solutions, de logica van alles in de lijn in één hand. FoodeQ Processing is de partner voor alle voedselverwerkende productiestappen, van blancheren en stomen tot en met koelen en vriezen. Recentelijk hebben we een grote vriesinstallatie geleverd aan een Franse frietproducent die friet bakt in eendenvet. Gaffert verzorgde het transport en onze engineers hebben op locatie de installatie verzorgd. Dat doen we waar ook ter wereld. Zo gaat Rick de Feijter rond de kerst 6 weken naar Tasmanië om voor Simplot – een van ’s werelds grootse frietproducenten – een nieuwe frietlijn op te bouwen (transportbanden, trillers en pompbakken). Verder hebben we een biologische maislijn in opdracht voor Green Organics en een mooie order van het Belgische ViaFrites voor een tweede stomer en een koeltunnel. Doen we ook nog trillers? Nou en of. De vraag uit de markt is onverminderd hoog en uiteraard worden in de totaaloplossingen van FoodeQ Processing ook altijd de trillers van FoodeQ Engineering ingezet. Is er ook minder leuk nieuws? “Jawel,” reageert Rick, “ik moet eerst twee weken in quarantaine als ik naar Tasmanië ga. Maar daarna kan ik aan de bak.”