Logo
+31 (0) 167 44 05 00
Spareparts- FoodeQ Engineering

Het woord is aan Jeroen Hersche, sinds een jaar onze hoofd inkoop

Hij is van 1971, volgde de MTS en bekleedde diverse functies – van monteur en hoofd technische dienst tot inkoper, project- en bedrijfsleider – bij technische bedrijven. “Zo lijkt het net alsof ik erg vaak switch, maar ik heb eigenlijk overal best lang gewerkt omdat er steeds nieuwe uitdagingen op mijn pad kwamen,” vertelt Jeroen Hersche die op 1 december 2022 de overstap maakte naar FoodeQ. De meeste vlieguren – letterlijk en figuurlijk – heeft hij gemaakt bij grote co-packers in o.a. de voedingsmiddelenindustrie. “Eerst in vaste dienst, maar later ook als ZZP’er en dan werd ik ingehuurd om overal in Europa verpakkingslijnen neer te zetten. Een mooi avontuur, maar ik was wel erg vaak van huis dus op zeker moment ben ik verder gaan kijken, of eigenlijk juist dichterbij. Ik heb sindsdien breed ervaring opgedaan en daar heb ik nu profijt van.”

De inkoopafdeling moest door het toenemende aantal orders geprofessionaliseerd worden. “Logischer georganiseerd, planmatiger. Door slim en tijdig in te kopen, verlopen projecten soepeler en het inkoopvoordeel – door orders te combineren – maakt dat we projecten concurrerender kunnen aanbieden. Het is inkoop en een stuk werkvoorbereiding, die combi maakt dat ik dicht op de business zit. Bij mijn vorige werkgever werd veel vergaderd, hier wordt veel gedaan en dat bevalt me zoveel beter.”

Jeroen werkt vier dagen per week. “Vier keer negen, zodat ik een papadag heb. Ik heb twee twintigers, maar ook een zoontje van drie en daar wil ik graag veel tijd mee doorbrengen.” Ook steekt Jeroen de nodige vrijetijd in zijn hobby’s. Hij is een fervent fietser – gravellen en mountainbiken – én knapt flipperkasten op. In de kantine bij FoodeQ staat sinds kort een door Jeroen opgeknapte Rollercoaster. “Benieuwd wie daar binnenkort mijn record weet te verbreken.”

Volg ons op LinkedIn