Logo
+31 (0) 167 44 05 00

ONDERHOUDSVRIENDELIJKE APPARATUUR EN KORTE OMSTELTIJDEN ZIJN ESSENTIEEL

Tuinderij Vers levert – wellicht anders dan de naam in eerste instantie doet vermoeden – een zeer gevarieerd assortiment panklare groenten, stamppotten, groentemixen, slamelanges, kant-en-klare maaltijdsalades etc. “We beleveren onder andere ’s lands grootste supermarktketen,” vertelt Wilfred Hameeteman. Hij werkt hier al sinds 1993 en heeft naar eigen zeggen het bedrijf jaar op jaar zien groeien. “Het eetpatroon van mensen is de afgelopen jaren enorm veranderd. Mensen willen gemakkelijk snel een gezonde maaltijd op tafel en daar speelt het supermarktaanbod op in. Daarom wordt er door ons consequent geïnvesteerd in de nieuwste machines en technieken zodat we onze positie in dit specifieke marksegment vast kunnen houden en verder kunnen uitbouwen.”

Tuinderij Vers is een volcontinubedrijf waar elke dag verse producten binnenkomen én verwerkt weer weggaan. “Het snijden en wassen van producten vindt plaats in de Snijderij, de afdeling waar Wilfred leiding aan geeft. Daarna gaan zij door naar de afdeling waar volgens receptuur de ingrediënten worden gemengd en dan door naar de inpakafdeling.

In 2017 mocht FoodeQ een eerste opvoerband voor de blokjessnijmachine leveren. Tot dat moment werden de kratten met een gewicht van soms wel twintig kilo handmatig op de 1.60 meter hoge machine getild en dat was zwaar werk. “FAM, onze leverancier van onder andere de 3D snijmachines, zette ons op het spoor van FoodeQ. Zij hebben voor ons een opvoerband ontworpen om de blokjessnijmachine te voeden.”
Sindsdien is er meer gevolgd. “Meerdere transportbanden op diverse afdelingen, weegtafels en een zeeftriller die zo is ontworpen dat we er eenvoudig meerdere producten overheen kunnen laten lopen,” vertelt Remko Bergwerff. “Eenvoudig omstelbaar zodat we snel door kunnen draaien met telkens andere producten, variërend van bloemkoolroosjes tot zoete aardappel.”

Remko is met zijn team van 10 man verantwoordelijk voor alle apparatuur en techniek in de fabriek. “Alles wat FoodeQ hier levert is ingenieus ontworpen zonder hoekjes waarachter zich vuil kan verzamelen. Dus zeer hygiënisch en uitermate onderhoudsvriendelijk en dat is enorm belangrijk in de voedselverwerkende industrie. Koen van Geel begrijpt dit en hij heeft een team achter zich staan waarmee wij goed kunnen sparren. Voor de nieuwste lijn hebben ze recentelijk een uitvoertriller met weegstation geleverd. Wederom een staaltje vakwerk. FoodeQ helpt ons vooruit.”

www.tuinderij-vers.nl