Logo
+31 (0) 167 44 05 00
FoodeQ Hessing Supervers

HESSING SUPERVERS OPENT HYPERMODERNE PRODUCTIELOCATIE

Alles wat Hessing Supervers levert is gezond én vers! In Venlo verrees onlangs de grootste ‘verse groenteverwerkingsfabriek’ van Nederland met een vloeroppervlakte van 62.000 vierkante meter.

“Het idee was om de productiefaciliteiten in Zwaagdijk – waar ons hoofdkantoor staat – te moderniseren en uit te breiden, maar de plannen werden almaar groter. Uiteindelijk hebben we besloten in Venlo nieuw te gaan bouwen,” legt Ferdy Hoefkens uit. Hij is projectleider voor nieuw equipment, techniek, implementatie en oplevering bij dit op-en-top familiebedrijf uit de kop van Noord-Holland dat nu dus in het zuiden van het land een hypermoderne vestiging heeft. “De locatie is strategisch gezien gunstig. Iedere week gaan er vanuit de verschillende productielocaties miljoenen verpakkingen versproducten op transport en vanuit Venlo zitten we dicht bij onze afzetmarkt.”

Hessing levert een breed assortiment van voorgesneden groente en fruitproducten aan supermarktketens in binnen- en buitenland. “Maar ook aan fastfoodketens, groothandels etc. Als het gaat om gemakkelijk, lekker, gezond én supervers dan is men bij ons aan het beste adres. Van verpakte soepgroentes en zakken andijvie tot en met maaltijdsalades, roerbakmixen en verspakketten.” Hessing is met ruim 2.000 medewerkers één van de absolute koplopers in de groenteverwerkingsindustrie. Dagelijks komen er bij Hessing tonnen groente en fruit binnen. “Dat wordt door ons verwerkt; gesneden, gewassen, gemengd, gedroogd en afgevuld in de gewenste verpakking. We hebben zo’n honderd productielijnen voor dagverse producten en een 30-tal voorbereidingslijnen. Verschillende producten die allemaal een verschillende behandeling vragen. Uiteindelijk gaat het naar de vulstations en dertien daarvan zijn nieuw geleverd door FoodeQ. Een high-end triller- weegcombinatie voor de meer delicate producten, waarbij heel goed is nagedacht over het design zoals het beperken van de valhoogtes en dergelijke. Anders kunnen producten beschadigen bij het afvullen en dat gaat ten koste van de kwaliteit en de houdbaarheid. De trillers en vulsystemen met fijndosering zijn gekoppeld aan het weegsysteem zodat de interne kratten die we voor de logistiek in de fabriek gebruiken optimaal worden afgevuld.”

Twee jaar terug leverde FoodeQ in Zwaagdijk, voor de productielocatie aldaar, een proefopstelling. “Zo hebben ze zich bij ons in de kijker gespeeld voor dit project in Venlo. In Zwaagdijk werden kratten nog manueel gevuld en in het proces gebracht en FoodeQ heeft ons daar geholpen dit te automatiseren. Toen we de tender uitschreven voor Venlo, was het dus logisch dat FoodeQ mee zou doen. Ze hebben van begin af aan met ons meegedacht over het minimaliseren van de productlekkages, koppeling van weegstations etc. Het zijn vakmensen met veel kennis van onze sector en dat is voor een megaproject als dit onontbeerlijk.”

Sinds eind maart is de nieuwe productielocatie operationeel. “De eerste twee pilotlijnen draaien vol productie. De andere lijnen zullen de komende periode successievelijk volgen zodat er meer en meer productie van andere locaties hiernaartoe kan worden overgebracht. De ervaring met het in bedrijf nemen van de eerste FoodeQ vulstations is heel positief.”

www.hessingsupervers.nl

FoodeQ levert vulinstallaties aan Hessing Supervers in Venlo