Logo
+31 (0) 167 44 05 00

TRILTECHNIEK

TRILTECHNIEK
Spanzeeftriller

FoodeQ bouwt trillers volgens klantspecifieke eisen en wensen voor verschillende producten en toepassingen. Spanzeef trillers worden in alle soorten en maten gebouwd als toevoer (distributie) van achterliggende machines zoals optische sorteerders, drogers of vriestunnels. Ook worden deze trillers ingezet om kleine fracties uit te zeven, of om ‘aanhangende vloeistoffen’ zoals bijvoorbeeld olie of vet na een frituuroven van het product te scheiden.

De meeste trillers worden indirect aangedreven op basis van natuurlijke frequentie door middel van twee onbalansmotoren. Indirect aangedreven trillers gebruiken minder energie, triller agressiever en geven minder trillingen door aan de omgeving in vergelijking tot direct aangedreven trillers.

Aan de zeef triller kunnen diverse opties worden toegevoegd, zoals een pneumatisch snelspansysteem van het zeefdek, verwarmde bodems om stollen tegen te gaan, een spreiddek om het product beter te verdelen, of meerdere zeven achter elkaar op verschillende niveaus om het product uit elkaar te laten vallen.

Vraag naar onze verkoopafdeling om u te laten informeren over de mogelijkheden.

Specificaties
 • Breedte
  300mm – 2.400mm
 • Lengte
  1.000mm – 5.500mm
 • Aandrijving
  direct of indirect middels 2 onbalansmotoren
 • Capaciteit
  afhankelijk van product en breedte
 • Zeefspecificaties
  maaswijdte van ca. 0,5mm – 6mm
 • Materiaal
  RVS 304/316
Marinus de Bruijn

Meer weten over onze machines?

Wij helpen u graag.

Contact opnemen