Logo
+31 (0) 167 44 05 00

DETECTIE

DETECTIE
Metaaldetectieband

FoodeQ bouwt elke metaaldetectieband geheel volgens klantspecifieke eisen en wensen. Het transportbandsysteem wordt door ons uitgerust met een metaaldetectiesysteem om te voorkomen dat schadelijke metaaldeeltjes in de voedselketen belanden.

Deze bewezen oplossing combineert een stuk transport – als voeding voor achterliggende voedselbewerkingsmachines – met een belangrijke schoningsstap die vereist is in het kader van de voedselveiligheidswetgeving.

Het metaaldetectiegedeelte boven de band zorgt ervoor dat ‘besmet product’ gesignaleerd wordt en – afhankelijk van de gekozen uitvoering – wordt afgevoerd via een wisselklep of een terugloopsysteem.  Zo wordt het gescheiden van de hoofdstroom.

Goed advies – door vooraf te inventariseren wat u exact wenst – resulteert in een uiterst secuur metaaldetectiesysteem dat past bij de producten die u verwerkt en de gedefinieerde grootte van de metaaldeeltjes die u wilt verwijderen. Maatwerk, waarbij wij voortbouwen op standaard en uiteraard staan de engineers van FoodeQ ook voor u klaar om tussentijds de machines te inspecteren en de apparatuur te kalibreren. Een metaaldetectieband is namelijk meer dan transport alleen en moet dus vlekkeloos werken, want besmet product moet feilloos gesignaleerd worden!

Vraag naar onze verkoopafdeling om u te laten informeren over de mogelijkheden.

Specificaties
 • Breedte
  500mm - 1.500mm
 • Lengte
  tot ca. 5.000mm
 • Aandrijving
  SEW motorreductor
 • Capaciteit
  afhankelijk van product en breedte
 • Afwerking
  gestraald
 • Materiaal
  RVS 304/316

Meer weten over onze machines?

Wij helpen u graag.

Contact opnemen