Logo
+31 (0) 167 44 05 00

EVEN VOORSTELLEN: KEES DEURLOO, MANAGER ENGINEERING & PROJECTEN

Hij is van bouwjaar 1979 en als geboren en getogen trotse Zeeuw volgde hij de HTS Werktuigbouwkunde in – hoe verrassend – Vlissingen. Hij werkte enige tijd in de koekjesindustrie en daarna jarenlang bij Bakon Food Equipment dat specialistische machines maakt voor de bakkerijindustrie. “Een mooi bedrijf dat wereldwijd aan de weg timmert. Mét Zeeuwse roots, dus ik was daar helemaal op mijn plek,” zegt Kees Deurloo, niet zonder enige weemoed. Dat is begrijpelijk, want hij werkte er maar liefst 20 jaar. Hij startte er ooit als mechanical engineer en werd in 2010 manager van de afdeling mechanical engineering. Later kwam daar ook nog elektro- en software-engineering en R&D bij. Een verantwoordelijke en veelzijdige functie bij een zeer gerenommeerd bedrijf en toch stapte hij op 1 februari 2024 over naar FoodeQ. “Bakon is overgenomen door een investeringsmaatschappij en dat was voor mij het moment om nog een keer een stap te zetten.

Ik ben een bouwer en bij FoodeQ ligt een mooie uitdaging. FoodeQ groeit hard, maar kent nog altijd de collegiale, familiaire sfeer en korte lijnen waar ik me prettig bij voel. Die groei vraagt echter wel om een extra managementlaag en het is aan mij om structuur aan te brengen op de engineeringafdeling. Projecten worden groter en dan moet je het overzicht houden en de planning strak bewaken. In feite is het een nieuwe functie en dat betekent dat ik er goeddeels zelf invulling aan kan geven. Daarnaast zal ik wat taken van Jaco van der Jagt en de lead engineer overnemen. Zo creëren we lucht en kunnen we doorgroeien.”

In zijn vrijetijd stapt Kees regelmatig op de racefiets en hij klust in en rondom het huis. “En ik ben samen met mijn zoon lid geworden van de tafeltennisvereniging TT Goes. Leuk om samen te doen. Ik denk dat ik maar eens ga opmeten of er naast de pooltafel en de flipperkast nog plek is in de FoodeQ kantine om er ook een tafeltennistafel neer te zetten. En anders spelen we gewoon met mooi weer lekker buiten op het grasveld voor de ingang een potje pingpong.”

Wil je Kees mailen? k.deurloo@foodeq.nl

Volg ons op LinkedIn