Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

DEMODAG MET ALLE INS & OUTS VAN CENTREQ® BY FOODEQ

CentreQ® is een uniek monitoring systeem voor door onbalansmotoren aangedreven trillers. Eind november presenteerden we CentreQ® tijdens de INTERPOM en de reacties van zowel vaste relaties als potentiële nieuwe klanten waren overweldigend.

“Hiermee zijn onze trillers straks in staat om zichzelf bij te sturen en perfect in balans te houden,” reageert een directeur van een bekende Belgische frietfabriek met groot enthousiasme.

Slagsensoren worden al sinds jaar en dag toegepast op trillers om bij een te hoge slag een signaal af te geven waarmee gevolgschade kan worden voorkomen. CentreQ® doet dit ook, maar in twee richtingen door de X/Y 2-assige sensor om zo ook missynchronisatie door defecte of verkeerd aangesloten motoren te detecteren. Jaco van der Jagt: “Het systeem meet constant het gedrag van de triller en is zo in staat om deze altijd perfect in balans te houden én bij te sturen, ongeacht wisselende temperaturen en zelfs bij lichte schade aan bouten of veren.”

Binnenkort organiseren we een demodag, waarvoor u zich nu via iris@foodeq.nl kunt aanmelden. “Het systeem is verder doorontwikkeld en we tonen, door trillerproblemen te simuleren, dat CentreQ® de ideale slagregeling is. Met CentreQ® verlengt u de levensduur van uw trillers, kunt u langer zorgeloos doorwerken en structureel kosten besparen.”

Volg ons op LinkedIn