Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Bandtransport

EENVOUDIG TE REINIGEN BANDTRANSPORT?
WIJ BEWIJZEN DAT HET KAN!

In de moderne food processing industry wordt, bijvoorbeeld om afstand en/of hoogte te overbruggen, veelvuldig gebruik gemaakt van bandtransport. Ook wij passen deze bandtransporttechniek in projecten – vaak gecombineerd met triltransporteurs en andere units – met grote regelmaat toe. Voor elk onderdeel van de lijn kijken wij wat de beste en meest logische oplossing is.

FoodeQ onderscheidt zich sinds jaren door de constructie van de transportband zo te ontwerpen dat de gehele bandtransporteur eenvoudig te reinigen is. Zo zorgen we ervoor dat de complete transporteur voldoet aan de internationaal geldende hoge eisen met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne.

Verschillende uitvoeringen en aandrijftechniek

Thermische processen zijn een essentiële stap voor de bewerking van vrijwel elk denkbaar verwerkt voedingsmiddel.

Een motorreductor of een trommelmotor zorgt voor de aandrijving. Het frame is omwille van de hygiëne een open RVS-constructie en kan naar klantwens worden aangepast. De constructie kan voorzien worden van een snelspansysteem om de band eenvoudig te kunnen reinigen en snel te kunnen wisselen. Duurzaamheid en inzetbaarheid zijn van groot belang.

Onze bandtransportoplossingen kennen door de toegepaste materialen een lange levensduur en het is mogelijk om meerdere soorten producten te transporteren.De transportbanden worden gemaakt van niet-poreuze materiaalsoorten die aankoeken van productresten tegengaan, ze zijn eenvoudig te reinigen en bovendien geschikt om producten met verschillende temperatuurklassen te transporteren.

De exacte bandkeuze is afhankelijk van product en temperatuur. Door het testen – op bacteriologische ontwikkeling gedurende productie en na schoonmaak – heeft FoodeQ de kennis paraat om de juiste band te adviseren.

Voor meer informatie over bandtransport kunt u doorklikken op de onderstaande uitvoeringstypes. Uiteraard komen we ook graag bij u aan tafel toelichten hoe we waarde kunnen toevoegen aan uw productielijn, dus bel ons voor een afspraak.

 • DETECTIE
  Metaaldetectieband

 • BANDTRANSPORT
  Opvoerbanden

 • BANDTRANSPORT
  Trogbanden

 • BANDTRANSPORT
  Vlakke banden

 • WEGEN
  Weegband