Logo
+31 (0) 167 44 05 00

Nieuwsbericht

THUIS WERKEN AAN AFSTUDEERPROJECT VRAAGT OM ZELFDISCIPLINE

Minstens eenmaal per dag hebben Leroy Westveer en Thimo Danker contact met René Berk die hen als stagebegeleider vanuit FoodeQ begeleidt. “Maar dat is toch anders dan wanneer je samen op een en dezelfde vloer zit,” zegt Leroy. “Even snel iets aan tafel overleggen en sparren met de rest van de collega’s dat is sinds we verplicht thuis werken toch net iets minder makkelijk.” Thimo reageert: “Ik mis vooral ook de gezelligheid, de onderlinge lol want juist dat is wat FoodeQ zo leuk maakt. Wekenlang helemaal alleen in je uppie thuis, vereist ook een stuk zelfdiscipline om je dagelijkse meters te maken, maar je weet waar je het voor doet.” De twee laten zich niet kennen en werken, met de eindstreep in zicht, gedreven door aan hun afstudeerprojecten.

Leroy studeert Mechatronica aan de Avans Hogeschool in Breda en werkt aan de ontwikkeling van een systeem dat geautomatiseerd kunststof zakken laat zakken in octabins (grote ‘bulkdozen’ van 1,5 tot 2 kuub waar bijvoorbeeld friet in afgevuld wordt). “Ik was op zoek naar een afstudeerplek, heb dat op LinkedIn gezet en ineens had ik tientallen adressen waar ik op gesprek kon komen. FoodeQ sprong er echter met kop en schouders bovenuit. Het gave pand, de informele sfeer, goede persoonlijke begeleiding én natuurlijk de uitdagende opdracht maakten de keus erg eenvoudig.”

Thimo studeert Werktuigbouwkunde, eveneens aan de Avans Hogeschool, en hij doet onderzoek naar het verlengen van standtijden van slijtagedelen in de veersteun van trillers. “FoodeQ wil de machines constant optimaliseren en hier is winst te behalen. Een groot deel van mijn onderzoek is theoretisch, maar er moet ook een stuk praktijkonderzoek gedaan worden. Dat vraagt waarschijnlijk om wat improvisatie, want dat kan helaas niet van huis uit. In elk geval is het mooi dat onze afstudeerprojecten gewoon doorlopen, ondanks de rare omstandigheden.” Eind juni hopen ze allebei klaar te zijn. “Als het even kan daarna eerst lekker op vakantie, als we dan weer vrijelijk mogen reizen, en wie weet start ik dan wel bij FoodeQ,” zegt Thimo met een lach.

Volg ons op LinkedIn